Мейкърспейсът Sofia Creation Station на София Тех Парк и обучителната организация “Университет за деца” стартират поредица от събития “Работилници за изобретатели”.

Инициативата ще вдъхнови и подготви млади таланти с интерес към технологиите за света на изобретателството. По време на занятията ще се разглеждат актуални теми от света на инженерните науки – електроника, роботика, мехатроника, комуникации, 3D моделиране и принтиране и др.

 

 Първото издание на “Работилници за изобретатели” е на тема “Запознаване с Bluetooth комуникацията”. Ще се проведе на 24 и 25 юни от 10:00 ч. до 18:30 ч. в мейкърспейса на София Тех Парк – Sofia Creation Station (бул. “Цариградско шосе” 111).

През първия ден младите инженери ще се запознаят с основните принципи на електрониката и Bluetooth комуникацията. Ще си сглобят и запоят собствена Bluetooth колонка, а през втория ден ще изградят корпус на своя говорител, прилагайки технологията на 3D моделирането и принтирането.

 

В края на двудневната работилница участниците ще проектират авторски дизайн на корпуса на колонките си, който ще отпечатат на 3D принтер. Всеки посетител ще получи изделието си в напълно завършен вид.

 

Работилницата включва всички нужни материали и ще се ръководи от инженерите от екипа на “Университет за деца” – инж. Драгомир Янев, инж. Иван Стефанов и Руси Шишманов.

 

👉 Цената за всички ученици и студенти е 60 лв., благодарение на спонсорството от фондация “Америка за България”.
👉 Цената за неучащи е на стойност 200 лв.