Машини и инструменти

Машини и инструменти

Банциг

Перфектна за прецизна работа с малки дървени парчета. Използвайки насочващата релса можете да изрежете перфектен ръб или стена, а удобната маса и възможността за регулиране на оборотите позволяват прецизна изработка дори и при ръчна работа.

Машини и инструменти

Настолна бормашина

Ако искате да направите много броя и/или много прецизни дупки в дърво, метал, дори и стъкло и керамика, тази машина е за вас. Леглото позволява здравото захващане на профила, който се пробива и регулацията на натиск е удобна и направена така че да не изисква голяма физическа сила.

Машини и инструменти

Настолен грайндер

Дърво или метал, настолният грайндер ще заглади и обработи всичко, което искате. Освен хоризонталната лента, която позволява обработка на по-обемни профили, също така има и вертикално въртящ се диск с маса и направляващ гайд, който помага за още по- прецизната работа.

Машини и инструменти

Настолен циркуляр

Това е една от по- масивните ни машини. Той позволява изрязване а дърво (и в зависимост от диска) метал и керамика. Комбинацията от направляващи гайдове от двете страни, лазерното насочване и възможността за накланяне и движение по всяка ос позволяват прецизното рязане на множество геометрии с перфектна повторяемост.

Машини и инструменти

Ръчен циркуляр и прободен трион

При работа с големи плоскости и греди често настолните машини нямат нужния капацитет за прецизно изрязване или изобщо възможност да съберат нужния материал в работната си площ. Тук идват на помощ ръчният циркуляр и електрическия трион! Те позволяват точното изрязване на всеки дървен профил, който се събира в работилницата ни.

Машини и инструменти

Бормашина и винтоверт

Понякога целим мощност, понякога удобство или с други думи: винтоверт или бормашина. Винтовертът ни е акомулаторен и лек, което дава удобството на лесно пренасяне и работа по множество или по- големи проекти. Бормашината, бъдейки с кабел, може да дърпа колкото мощност има нужда от контакта, което помага при завинтването на по- дебели винтове или в по- плътно дърво.

Машини и инструменти

Ъглошлайф

Рязане на метал, керамика и от каквото друго имате нужда, ъглошлайфът е винаги полезен. Със своите 2000W мощност и диаметър на диска от 230мм няма много неща, които не могат да се изрежат с този инструмент.

Машини и инструменти

Пистолет за горещ въздух

Пистолетът за горещ въздух има максимална оперативна мощност от 2000W. Може да регулира температурата си от 50°C до 600°C и обема на изхвърляне на въздух на 3 нива, като най- високото достига до 500 l/min. Има лесен за разчитане LCD дисплей и удобни бутони за регулация на температура и скорост на въздуха. Това в комбинация с лесните за смяна накрайници позволява работа върху по- прецизни проекти и големия температурен диапазон и мощен поток от въздух позволяват работа върху по- големи проекти.

Машини и инструменти

Делта Виброшлайф

Често при завършване на по-големи проекти довършителната работа по повърхностите отнема твърде много време. Шкурките и някои ръчни инструменти вършат работа, но нищо не се справя по- бързо и ефикасно от виброшлайфа. Само с няколко преминавания върху желаната повърхност работата е готова, праховите частици се събират през филтъра и всички покрития са изшкурени, дори и на труднодостъпните места.

Машини и инструменти

Компресор

Компресорът ни има обем от 50L, което дава възможност за използване без включване за известно време. Изходящият обем на въздух е 135 l/min при пълно вътрешно налягане, което е до 8bar. Освен, че е подходящ за захранване на пневматични инструменти и пясъкоструйната ни камера, компресорът е перфектния инструмент ако искате да почистите профил от стружки, прах и други замърсители. 

Машини и инструменти

Пясъкоструйна камера

Пясъкоструйната камера е най- доброто решение, когато искате по извършите завършителни дейности по повърхностите на полу-финализиран модел или при реставрации. Без значение колко е детайлна, сложна и преплетена геометрията на това, което пясъкоструите тази машина ще ви позволи да премахнете ръжда, несъвършенства и бои с лекота.

Машини и инструменти

Ръчни инструменти

Колкото и добри машини да имаш често качеството на крайния продукт зависи от майсторa, който ги използва. За това при нас може да се намери голямо разнообразие от ръчни инструменти като:

  • Измервателни уреди – ролетки, шублери, нивелири, лазерен термометър и т.н.
  • Чукове, клещи, стяги
  • Триони, шкурки, пили
  • Отвертки с всички възможни накрайници и размери, гаечни ключове, шестограми 

Свържете се с нас ако имате въпроси

+358 889 900 622